Terms & Conditions

1. Definitii

MARCOM FINANCE SRL - Societatea Comerciala Marcom Finance  SRL, organizata in baza legii romane.

Date  de identificare ale MARCOM FINANCE :

CIF – RO 17644103

Nr. Reg. Comertului – J35 /1840 / 2005

Sediu Social – Timisoara, Str. Calea Martirirlor 1989, Nr 52, jud Timis

Telefon mobil - 0785349391

Email – Contact Form

SITE - Domeniul www.perun.ro si subdomeniile acestuia.

CONTINUT are urmatoarea definitie:

toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

continutul oricarui e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre Marcom Finance SRL prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil.

orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre Marcom Finance SRL catre CLIENT, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de Marcom Finance SRL intr-o anumita perioada;

date referitoare la Marcom Finance SRL 

SERVICIU - serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale SITEULUI www.perun.ro , in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta (inclusiv telefonic).

MEMBRU - Persoana fizica, persoana juridica sau orice alta entitate juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic) care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

CONT - ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur MEMBRU accesul la zone restrictionate ale SITEULUI www.perun.ro prin care se face accesul la SERVICIU.

CLIENT - Persoana fizica, persoana juridica sau orice alta entitate juridica care are sau obtine acces la CONTINUT si SERVICIU, ulterior crearii CONTULUI de MEMBRU.

DOCUMENT - prezentele Termeni si Conditii

CONTRACT la distanta - conform definitiei cuprinse in O.U.G 34 / 2014 contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta;

NEWSLETTER / ALERTA - mijlocul de informare  exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre Marcom Finance intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea Marcom Finance  cu referire la informatiile continute de acesta.

TRANZACTIE - incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs  de catre Marcom Finance SRL prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de noi, indiferent de modalitatea de livrare

2. General

2.1. Documentul stabileste termenii si conditiile de utilizare ai siteului/Continutului/Serviciului de catre Membru sau Client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre Marcom Finance SRL si acesta.

2.2. Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, Continutului/Serviciului, implica aderarea Membrului sau Clientului la prezentele termeni si conditii.

2.3. Accesul la Serviciu se face exclusiv prin accesarea siteului public disponibil www.perun.ro

2.4. Prin folosirea Siteului/Continutului/Serviciului, Membrul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse Siteului, Continutului, Serviciului, societatii Marcom Finance  in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

Marcom Finance SRL garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal pe site-ul www.perun.ro si nu ii confera dreptul de a descarca sau modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice maniera contrare intereselor companiei Marcom Finance SRL, fara acordul prealabil scris al acesteia.

2.5. In cazul in care Utilizatorul sau Clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru Document:

2.5.1. Acesta renunta la: accesul la Serviciu, alte servicii oferite de Marcom Finance SRL prin intermediul Site-ului, primirea newslettere-lor/alertelor si/sau comunicarilor din partea Marcom Finance SRL de orice natura (electronic, telefonic, etc), fara nicio garantie ulterioara din partea Marcom Finance SRL.

2.5.2. Marcom Finance SRL vA sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

2.5.3. Poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si/sau a nu accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

2.6. Clientul / Membrul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta Documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

2.7. Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea Documentului pe perioada derularii unui Contract sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de Marcom Finance SRL 

2.8. In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de Marcom Finance SRL si isi revoca acordul exprimat in favoarea Documentului pe perioada derularii unei Comenzi, Marcom Finance SRL va  anula Comanda acestuia fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

2.9. Acest Site este adresat doar Membrilor persoane juridice, entitatilor juridice si persoanelor fizice care au cel putin 18 ani, care au parcurs etapele inregistrarii corespunzatoare. Posibilitatea de a comanda online este disponibila doar persoanelor cu sediul / domiciliul in Romania. Devenind Membru, persoana declara faptul ca intruneste conditiile susmentionate.

3. Continut

3.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Marcom Finance SRL fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

3.2. Niciun continut transmis catre Membru sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din Marcom Finance SRL  fata de respectivul continut.

4. Contact

4.1. Marcom Finance SRL publica pe site-ul perun.ro datele complete si corecte de identificare si contactare de catre Client sau Membru.

4.2. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Membrul sau Clientul permite Marcom Finance SRL sa il contacteze prin orice mijloc disponibil incluzand si mijloacele electronice.

4.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea Marcom Finance SRL de a contacta Membrul sau Clientul.

4.4. Accesarea Site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate Marcom Finance SRL clientilor sai se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea Marcom Finance SRL in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.

4.5. Marcom Finance SRL isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc).

5. Newslettere si alerte

5.1 Abonarea si dezabonarea la newsletter-ul distribuit de site-ul perun.ro este gratuita si voluntara si implica acceptarea urmatorilor termeni de utilizare. Mesajele nu sunt nesolicitate si oricand va puteti dezabona folosind legatura special destinata din cadrul oricaror newslettere si/sau alerte primit si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese. Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru document.

5.2  Mesajele trimise respecta legea Comertului Electronic in ceea ce priveste comunicarea comerciala asa cum este stipulata in legislatia romaneasca si internationala.

5.3 Abonatii si clientii newsletterului distribuit de site-ul perun.ro pot retrimite aceste comunicari si altor persoane, pe raspunderea lor,si in conditiile in care nu au modificat structura si nici continutul mesajelor respective.

5.4 Marcom Finance SRL isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul oricarui Client  la newsletter, daca are motive de a crede ca abonatul respectiv nu respecta prevederile prezentului document.

5.5  Datele preluate de la Membru in scopul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor, pot si vor fi folosite de Marcom Finance SRL in limitele Politicii de confidentialitate.

5.6 Prin contactarea Marcom Finance SRL, conform cu informatiile de contactare, Marcom Finance SRL isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora le va trimite newslettere si/sau alerte cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice Membru sau Client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi newslettere si/sau alerte, fara nici un angajament ulterior din partea Marcom Finance SRL, sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.

6. Politica de confidentialitate

6.1. Marcom Finance SRL colecteaza date cu caracter personal si date cu caracter special (CNP), pe paginile Siteurilor sale, numai cu acordul voluntar al Membrului sau al Clientului, in urmatoarele scopuri:

validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta;

rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre acesta;

pentru a asigura accesul acestuia la serviciu;

trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, in format exclusiv electronic;

contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;

contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;

scopuri statistice.

Pentru crearea contului, Codul Numeric Personal este obligatoriu numai pentru Membrii sau Clientii persoane impozabile in sensul Codului Fiscal art. 155 lit. f).

Persoanele terte care au acces la datele de inregistrare ale clientului, acces imperios – necesar in procesul de vanzare – livrare – informare sunt:

- FAN COURIER EXPRESS SRL  – companie de curierat care preia date despre numele clientului caruia trebuie sa-i livreze,  adresa acestuia ( sau adresa indicata de client la care ar urma sa se faca livrarea ) si numarul de telefon

- Romcard – Procesator de plati care se supune legilor Romane in vigoare, care preia date despre  numele clientului si numarul comenzii pe care acesta a facut-o si valoarea acestei comenzi

Prin crearea Contului, fiecare Membru sau Client si-a exprimat consimtamantul ca Marcom Finance SRL  sa colecteze si sa adminstreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001.

Dreptul de acces la date

6.2. Oricare Membru sau Client, are dreptul de a obtine de la Marcom Finance SRL la cerere si in mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta.

Dreptul de interventie asupra datelor

6.3. Oricare Membru sau Client are dreptul de a obtine de la Marcom Finance SRL , printr-o cerere scrisa, semnata si datata, in mod gratuit:

a) dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;

b) dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;

c) notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. b) sau c), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

Dreptul de opozitie

6.4. Oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa specifica,, ca datele care il vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata Marcom Finance SRL  nu va mai prelucra datele in cauza. De asemenea, oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele care il vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele Marcom Finance SRL  sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.

6.5. Orice drept susmentionat, recunoscut Membrului sau Clientului prin lege, poate fi excercitat de acesta prin solicitarea informatiilor prevăzute mai sus, printr-o cerere adresata Marcom Finance SRL, întocmită în forma scrisă, datată şi semnată. 

6.6. Marcom Finance SRL  va comunica informatiile solicitate, in termen de 15 zile de la data primirii cererii.

6.7  Clientul are dreptul de a se opune colectarii datelor sale personale si sa solicite stergerea acestora, revocandu-si astfel acordul dat pentru document, si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

6.8. Prin intermediul site-ului www.perun.ro , Clientul sau Membrul are dreptul de a modifica datele pe care le-a declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.

6.9. In cazul in care Clientul opteaza pentru plata online a contravalorii comenzilor, contractului si/sau contractelor, autorizarea si remiterea spre decontare a tranzactiilor de acceptare card se realizeaza exclusiv prin intermediul societatii comerciale RomCard S.A. http://www.romcard.ro/Site/index.html 

Solutia integrata e-commerce si RomCard S.A. functioneaza ca un centru de procesare a datelor si de legatura intre emitentii de carduri, comercianti acceptatori de card si clienti utilizatori de carduri. Sunt acceptate toate tipurile de carduri emise de banci romanesti si straine sub siglele VISA si MasterCard cu conditia ca bancile emitente sa le fi activat pentru plata online.

6.10. Marcom Finance SRL  nu solicita si nu stocheaza nici un fel de informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale Clientului, acestea fiind procesate direct pe serverele furnizorului de servicii de plata online.

6.11. Politica de confidentialitate a societatii Marcom Finance SRL se refera doar la datele furnizate voluntar de catre Client sau Membru exclusiv pe site-ul www.perun.ro . Marcom Finance SRL nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara siteului www.perun.ro

6.12. Marcom Finance SRL  se obliga ca datele colectate ale Clientului/Membrului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Membrului/Clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.

6.13. Exceptie de la prevederile art. 6.14 va face situatia in care transferul/accesarea/vizualizarea/etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.

6.14 Procesatorul de carduri bancare agreat de catre Marcom Finance SRL are dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date/documente, generate in urma unei comenzi emise, comenzi anulate, contract, contract anulat sau al unui contract onorat, pentru a investiga oricare Tranzactie, in cazul in care aceasta exista.

6.15. Marcom Finance SRL  nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date.

7. Politica de vanzare online

7.1. Accesul la serviciu

Accesul la serviciu este permis oricarui Membru care poseda sau isi creeaza un Cont accesand site-ul www.perun.ro

Pentru a i se permite accesul la serviciu, Membrul va trebui sa accepte prevederile Documentului.

Marcom Finance SRL isi rezerva dreptul de a limita accesul clientului la Serviciu si de a sterge Contul acestuia in cazul in care considera ca in baza comportmentului avut de catre Client, accesul si existenta Contului Clientului ar putea prejudicia in vreun fel Marcom Finance SRL. 

Utilizatorii www.perun.ro pot face comentarii la adresa lui si a produselor oferite, care pot fi publicate pe site. Perun.ro  isi rezerva dreptul de a nu publica pe site comentarii cu continut ilegal,obscen,amenintator,defaimator, care tulbura in vreun fel viata privata a altor persoane,contine virusi,texte vizand diverse campanii de promovare,mailuri in masa sau orice alta forma de spam.

Fiecare Membru poate avea un singur Cont. Este interzisa partajarea unui Cont intre mai multi Membri/Clienti.

In situatia in care se descopera accese de acest gen, Marcom Finance SRL isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul Clientului la Continut sau Serviciu.

7.2. Produse, servicii si modalitatea de plata

7.2.1. Marcom Finance SRL  poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre aceasta intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

7.2.2. Produsele si/sau serviciile achizitionate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.

7.2.3. Marcom Finance SRL poate limita capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienti.

7.2.4. Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA. Nu exista o comanda minima, livram orice cantitate prin firma de curietat.

7.2.5. Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in RON. In cazul in care plata se face prin card bancar, aceasta va fi confirmata in momentul in care se va emite factura catre Client. Pana in acel moment contravaloarea comenzii va fi blocata pe contul Clientului nefiind transferata in conturile Marcom Finance SRL.

7.2.6. In cazul platilor online Marcom Finance SRL nu este  / nu poate fi facuta responsabila pentru niciun alt cost suplimentar suportat de client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai clientul.

7.2.7 Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor si/sau serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Marcom Finance SRL, acestea fiind cu titlu de prezentare.

7.2.8  Pe site - ul www.perun.ro sunt acceptate urmatoarele modalitati de plata:

               - Plata in numerar la  momentul livrarii produselor;

               - Plata prin card bancar;

               - Plata prin virament bancar in contul

 IBAN: RO46BUCU569536872511RO01 deschis la ALPHA BANK TIMISOARA 

pe numele Marcom Finance SRL. In cazul platilor prin virament bancar, produsele comandate se vor livra doar dupa ce plata va fi evidentiata in extrasul de cont.

7.3. Comanda online

7.3.1. Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, pe site sau telefonic. 

7.3.2. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document "comanda emisa"

7.3.3. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca Marcom Finance SRL  poate sa il contacteze in orice situatie in care este necesara contactarea Clientului.

7.3.4. Marcom Finance SRL  poate denunta unilateral comanda efectuata de catre Client,  fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

7.3.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul de platii online;

7.3.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Marcom Finance SRL  in cazul platii online;

7.3.4.3. datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete sau incorecte

7.3.4.4. activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura de partea Marcom Finance SRL

7.3.4.5 realizarea a mai mult de doua livrari consecutive, esuate

7.3.4.6 in situatia aparitiei unei tranzactii suspecte sau declarata ca suspecta de catre o autoritate, institutie, unitate bancara sau persoana in drept

7.3.4.7. pentru alte motive obiective.

7.3.5. Clientul poate renunta la o comanda efectuata, atunci cand este contactat conform art. 7.3.3.

7.3.6 Detaliile de livrare a produselor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea Marcom Finance SRL, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

7.3.7. In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate comenzile in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client inainte de momentul modificarii, lunadu-se in considerare pentru livrare si contact, noile date modificate corespunzator.

7.4. Comanda telefonica

7.4.1. Clientul / Membrul poate efectua comenzi telefonice.

7.5. Contract si finalizare

7.5.1. Marcom Finance SRL va  include in coletul expediat catre Client, functie de tipicul fiecarui produs, toate documentele necesare care sa ateste achizitionarea produselor/serviciilor de catre Client.

7.5.2. Contractul la care se adauga documentele care atesta livrarea catre Client a produselor contractate de acesta, de partea Marcom Finance SRL devine Contract onorat.

7.6. Transport

7.6.1. Livrarea catre Client a produselor achizitionate, este efectuata direct de catre Marcom Finance SRL ( gratuit in orasul Timisoara) sau prin intermediul unei firme de curierat rapid in restul localitatilor din Romania.

7.6.2. Livrarile se vor efectua, in medie, in 72 de ore de la confirmarea comenzii. In cazul in care produsul va fi livrat cu depasirea termenului susmentionat, Marcom Finance SRL va informa Clientul prin E-mail, in termen de 48 de ore de la confirmare comenzii cu aplicarea prevederilor art. 7.7.3, caz in care, Clientul poate renunta in scris la comanda. In eventualitatea in care plata a fost efectuata inainte de data livrarii produsului/produselor comandat(e), sumele platite vor fi rambursate in totalitate conform legii, in termen de 30 de zile.

7.6.3 Livrarea produselor comandate de catre clienti prin intermediul site-ului www.perun.ro se va face doar pe teritoriul Romaniei.

7.7. Calitate si garantii

7.7.1. Toate produsele comercializate de Marcom Finance SRL indeplinesc standardele de calitate si garantii impuse de  O.U.G 34 / 2014.

7.7.2. In cazul in care Marcom Finance SRL  nu poate executa contractul din cauza ca produsul nu este disponibil, va informa Clientul despre aceasta indisponibilitate, la data la care Marcom Finance SRL ia la cunostinta despre acest caz. In eventualitatea in care produsul a fost deja platit de catre Client, sumele varsate ca plata vor fi rambursate de catre Marcom Finance SRL  in termen de maximum 30 de zile, cu exceptia cazului in care partile convin altfel.

7.7.3. In eventualitatea depasirii termenului de livrare indicat la art. 7.6.2, Marcom Finance SRL va  informa Clientul prin E-mail si va agrea cu acesta prelungirea termenului de livrare cu o perioada ce nu va depasi termenul de livrare prevazut initial. In cazul in care, in cadrul noii perioade agreate de comun acord, produsul va fi indisponibil pentru livrare, Clientul poate solicita rezilierea contractului la distanta si anularea comenzii. Clientul are la dispozitie un termen de 24 de ore de la data emiterii notificarii de informare pentru a-si exprima optiunea privind produsul comandat. Lipsa primirii de catre Marcom Finance SRL  a unui raspuns din partea Clientului in termenul precizat, se va considera ca accept tacit al acestuia pentru prelungirea perioadei de livrare. In toate cazurile in care Clientul isi exprima optiunea in scris pentru rezilierea contractului si anulare a comenzii, daca produsul a fost deja platit de acesta, Marcom Finance SRL  va inapoia sumele platite conform art. 7.6.2..

7.7.4. Sumele platite vor fi rambursate in termen de 30 de zile in masura in care Marcom Finance SRL detine toate informatiile necesare in acest sens, respectiv comunicarea de catre client in scris, a contului IBAN in care se va efectua transferul sumelor platite.

7.7.5 Conform OUG 34 / 2014, articolul 4, punct 1, litera e si a Legii nr 449/2003, articolel 5-14, in functie de natura produselor livrate, garantiile asupra acestora  pot functiona in urmatorul mod:

- Vinurile de orice tip si bauturile alcoolice care contin minim 10% volum alcool  conform HG 106 / 2002, articolul 10, aineat 5 – nu au indicata data durabilitatii minimale

7.8. Returnarea produselor

Daca ti-a ramas bautura neconsumata, acum o poti returna gratuit si primesti integral plata acesteia. Poti sa aplici pentru procedura de retur a produselor in maxim 14 zile lucratoare. Aceasta procedura o puteti face fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv,

utilizând o declaraţie neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă sau e-mail.

Marcom Finance SRL garantează pentru calitatea produselor comercializate pe site-ul  www.perun.ro prin posibilitatea returului gratuit. Clientul poate returna bauturile comandate fără a invoca un motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la data intrării în posesia fizică a produselor (OUG nr. 34/2014).

Este obligatoriu să trimiteţi produsul original cu timbrul fiscal (de pe dopul sau capacul sticlei) împreună cu toate documentele primite la achiziţie si factura. 

Costurile de transport pentru retur vor fi suportate de către dumneavoastra.

Înainte de returnarea produsului, este obligatoriu să anunţaţi telefonic (la numerele afişate pe site), verbal sau pe e-mail miodrag@perundistillery.com  intenţia de a returna un produs sau mai multe produse.

Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi comunicarea privind  exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Dacă vă retrageţi, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dvs., exclusiv costurile livrării, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract.

Vom efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care v-aţi exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări.

Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau până la momentul la care ne-aţi furnizat dovada că aţi trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată.

ATENŢIE - Exceptii de la dreptul de retur!

Potrivit Art.16 din OUG nr.34/2014 a drepturilor consumatorilor NU se acceptă pentru returnare produsele desigilate, testate sau încercate, produse care prezintă modificări fizice, lipsuri cantitative, lovituri, ciobituri, zgârieturi, şocuri, etc. În funcţie de starea produsului returnat, se va decide dacă rambursarea poate fi acceptată. Contravaloarea produselor achitate se restituie în termen de maxim 14 zile de la data la care clientul îşi exercită dreptul de retur. Returnarea banilor se poate face de către Marcom Finance SRL doar prin virament bancar în contul IBAN transmis de către client (contul IBAN trebuie să fie în Ron şi să conţină 24 de caractere).

Pentru orice detalii sau neclaritati privind returnarea produselor, va rugam sa ne contactati pe email miodrag@perundistillery.com  sau la unul din numerele de telefon afisate pe www.perun.ro

8. Frauda

8.1. Marcom Finance SRL  nu solicita Clientilor sau Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/ etc) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale.

8.2. Clientul / Membrul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea catre tert a datelor sale confidentiale.

8.3. Marcom Finance SRL declina orice responsabilitate, in situatia in care un Membru / Client ar fi / este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele Marcom Finance SRL.

8.4. Clientul sau Membrul va informa Marcom Finance SRL  asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.

8.5. Marcom Finance SRL  nu promoveaza SPAM-ul. Orice Membru/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site poate opta pentru dezactivarea contului de client aferent acestei adrese de e-mail.

8.6. Comunicarile realizate de catre Marcom Finance SRL prin mijloace electronice de comunicare la distanta (ex: e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.

8.7. Urmatoarele actiuni  vor fi considerate tentativa de fraudare a Siteului/Continutului si/sau a societatii Marcom Finance SRL. Marcom Finance SRL  isi rezerva dreptul de a pune in miscare urmarirea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sa, sau a(u) atins acest(e) scop(uri):

8.7.1. de a accesa datele de orice tip ale altui Membru/Client prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda.

8.7.2. de a altera sau de a modifica continutul Siteului sau orice corespondenta expediata prin orice modalitate de catre Marcom Finance SRL catre Membru / Client

8.7.3. de a afecta performantele serverului/serverelor pe care ruleaza siteul

8.8.  Clientul site-ului  www.perun.ro este de acord, iar Marcom Finance SRL are obligatia ca in cazul tranzactiilor suspecte sau declarate suspecte, la solicitarea oricarei autoritati publice, institutii autorizate, unitati bancare partenere sau a altei asemenea entitati, sa comunice datele cu caracter personal ale Clientului, punandu-se in vedere solicitantului acestor date faptul ca acesta are obligatia de a pastra caracterul de confidentialitate a datelor comunicate.

9. Limitare de responsabilitate

9.1. Marcom Finance SRL nu poate fi tinuta responsabila in nici un fel in fata niciunui Membru/Client care utilizeaza Site-ul sau Continutul, altfel decat in limita articolelor ce constituie Termeni si Conditii

9.2. Marcom Finance SRL nu garanteaza Membrului sau clientului acces pe site-ul www.perun.ro  in lipsa inregistrarii de catre acesta din urma prin parcurgerea etapelor de inregistrare de pe site, si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral continutul, de a reproduce partial sau integral continutul, de a copia, sau de a exploata orice continut in orice alta maniera, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al Marcom Finance SRL

9.3. Marcom Finance SRL  nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

9.4. Marcom Finance SRL  nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:

9.6.1. serviciul va fi potrivit cerintelor clientului

9.6.2. serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel

9.6.3. produsele/serviciile obtinute contra-cost prin intermediul serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor clientului

10. Forta majora si cazul fortuit

10.1. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.

10.2. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este obligat sa aduca la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.

10.3. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.

10.4. Daca in termen de 48 de ore de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

10.5. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 48 de ore de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 10.3.

11. Litigii

11.1. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/site-ului www.perun.ro  si/sau al oricarui continut trimis de catre Marcom Finance SRL  Membrului/Clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prevederile "Termeni si conditii".

11.2. Orice disputa cu referire la prezentul document Termeni si Conditii si orice disputa de orice alt fel care ar putea sa apara intre Membru/Client si Marcom Finance SRL se va rezolva mai intai pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de catre instanta competenta de la sediul Marcom Finance SRL, in conformitate cu legile romane in vigoare.

11.3. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

11.4 Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.

12. Dispozitii finale

 12.1. Marcom Finance SRL  isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului precum si orice continut fara notificare prealabila a Membrului sau Clientului.

12.2. In limita prevederilor Termeni si Conditii, Marcom Finance SRL nu va  putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

12.3. Marcom Finance SRL  isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

13. Feedback

13.1. Pentru orice intrebari in legatura cu perun.ro ne puteti contacta la numarul de telefon 0785.349.391 sau pe e-mail la miodrag@perundistillery.com in orice zi a saptamanii.